Társasházi közös képviselet

Társasházi szakértő

Társasházi szakértő

Beázott a lakásom

avagy a lyukas tető, nem jó tető

2015. március 18. - Társasházi szakértő

haz4.jpg

SEGÍTSÉG!!!!!!! Esik az eső, a legfelső emeleten lakom, és beázott a lakásom a tetőn át.
---------------------------------------------------------------------------
Mit tegyek?

1. Minden magára valamit adó közös képviselet alapszolgáltatásként rendelkezik 0-24 h gyorsszolgálati elérhetőséggel. Ezt általában a társasház bejárata melletti hirdetőben vagy a képviseletet ellátó cég honlapján megtalálják a tulajdonosok. Ahol van gondnok, vagy nagyon aktív számvizsgáló bizottsági tag kérjék a segítségüket, minden bizonnyal tudják a 0-24 h szolgálat elérhetőségét.
2. Azzal tisztában kell lenni, hogy esőben senki sem megy fel a tetőre, hiszen csúszik!!! Ettől függetlenül a hiba elhárítása több módon is történhet. Amennyiben csak egy pár cserép csúszott le, azt elképzelhető hogy belülről vissza tudják helyezni, vagy újat raknak fel. Ha bádoggal van a probléma ezt esőben, ott azonnal nem tudják megoldani. A legtöbb esetben visznek fóliát és a födémet letakarják, hogy a víz ne szivárogjon be a lakásába. A fóliával más vízelvezetési módszereket is alkalmaznak, amennyiben lehetőség van el tudják vezetni az esővizet a padláson található esővíz elvezetőkbe. Amint az időjárás engedi a tetőfedő kollégák visszamennek és a hibát elhárítják, miközben folyamatosan egyeztetnek a közös képviselővel.
3. A káresetet követő első munkanapon a közös képviselőnek be kell jelentenie a kárt ( bár ekkor már a közös képviselet tud a káresetről, hiszen a szakkollégák minden esetben ezt jelzik a képviselet felé, és adott esetben egyeztetnek a teendőkkel kapcsolatban) a ház biztosítójának, aki kijön helyszíni szemlét tartani.
4. Meg kell várni, amíg kiszárad a fal, utána lehet helyreállítani. (amennyiben a mennyezet leszakadt, akkor azonnali intézkedés szükséges a 0-24 h szolgálattól vagy a közös képviselőtől)
5. A biztosító, biztosítástól függően kifizeti a helyreállítási munka költségeit, és a közös képviselő vagy a tulajdonos saját szakemberrel elvégezteti az okozott kár helyreállítását. (ez utóbbi esetben a tulajdonos saját magának kéri a kártérítési összeget, a társasház pedig az összegről ad egy lemondó nyilatkozatot)
6. Az esőzések és nagyobb viharok után a közös képviselőnek „jó gazdaként” kötelessége megnézetni a tetőt, és a meghibásodásokat kijavíttatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsashaziszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr857280905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása