Társasházi közös képviselet

Társasházi szakértő

Társasházi szakértő

Közgyűlési meghívó

avagy törvényesen hívjuk meg a tulajdonosokat

2015. március 23. - Társasházi szakértő

Éves elszámoló közgyűlés

avagy, miről is szól a meghívó?

A Társasházi Törvény szerint minden évben legalább egyszer, május 31-ig elszámoló közgyűlést kell tartani.

Erre meg kell hívni valamennyi tulajdonost, írásban, levélszekrénybe dobálás útján, vagy aki nem lakik a társasházban, annak postán kell a meghívót elküldeni. Valamint a meghívó egy példányát a kapu alatt jól látható helyen ki kell függeszteni.

A meghívónak tartalmaznia kell:

1.       Közgyűlés időpontja, megismételt közgyűlés időpontja, és helyszíne

Megismételt közgyűlésre akkor kerül sor, ha nincs meg a szükséges (51 %) tulajdoni hányad. A megismételt közgyűlés kitűzésének időpontjáról intézkedhet az SZMSZ, vagy ha az nem rendelkezik, akkor a törvény szerint akár negyed órával az elsőként meghirdetett időponttal később meg lehet tartani a megismételt közgyűlést, amely már tulajdoni hányadtól függetlenül határozatképes. Valamint: a megismételt közgyűlés időpontját és az eltérő

határozatképességi szabályra vonatkozó figyelemfelhívást!

 

2.       A közgyűlés levezető elnöke, a közgyűlési jegyzőkönyv vezetője és a jegyzőkönyvet hitelesítő két tulajdonostárs megválasztására, valamint a szavazásra előterjesztett napirendet; A jegyzőkönyv vezetője és a levezető elnök lehet ugyanaz a személy, amennyiben az SZMSZ másként nem rendeli.

 

3.       A meghívóhoz mellékelni kell a szavazásra előterjesztett napirendre vonatkozó írásos - különösen az éves költségvetésről és elszámolásról elkészített - előterjesztéseket.

A szavazásra előterjesztett napirendi pontoknál, jó, ha az már tartalmazza a meghozandó határozat pontos szövegét is, a félreértések elkerülése végett.

 

A napirendi pontoknak nem csak általánosságokat kell tartalmaznia!!!

Vagyis, az nem elég. pl. egy felújításról szóló napirendi pontban, hogy: tetőfelújításról szóló szavazás. Mellékelni kell a bekért ajánlatokat, minimum hármat, hogy lehessen dönteni. Amennyiben előzetesen készültek szakértői vélemények, azokat is mellékelni kell. Minden olyan adatot a tulajdonosok elé kell tárni a meghívóban, ami alapján a közgyűlésen megfontolt, felelősségteljes döntéseket hozhatnak!

 

4.       Tartalmaznia kell a meghívónak egy meghatalmazást is, arra az esetre, ha a tulajdonos nem tud jelen lenni a közgyűlésen.

Folytatjuk, az előző évi elszámolás, és a jelen évi tervezett költségvetéssel…

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsashaziszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr237294585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása