Társasházi közös képviselet

Társasházi szakértő

Társasházi szakértő

Takarítás

avagy, tiszta-e a háza, portája?

2015. március 18. - Társasházi szakértő

Az Ön társasházában egyéni vállalkozó vagy szakipari cég végzi a takarítást?

A tapasztalatunk az, hogy egy ember 3-5 társasháznál többet nem tud szépen rendben tartani. Ennek több oka is van, leginkább a házak közti távolság, mely miatti utazás időt vesz el a tényleges munkavégzéstől.

A szakipari cégek általában jobban felszereltek eszközökkel végzik a munkát, de mivel több felé oszlik a bevétel a tényleges munkát végző ember/emberek általában alul vannak fizetve így a munkakedvük sem az igazi.

Az egyéni vállalkozók viszonylag alacsonyabb áron tudják vállalni a munkát. Többségében egyedül vagy másodmagával végzi a takarítói munkát és a tapasztalat szerint több házat vállalnak be mint amennyit szépen tudnak takarítani, de mivel nem oszlik a takarítási díj sok felé több marad és a munkakedvük jobb mint a nagy cégek alkalmazottjának.

Hozzá kell tennem cseppet sem irigylem a munkájukat, persze a maguk urai, de nagyon ritkán becsülik meg a munkájukat.

Nincs olyan közgyűlés, ahol ne lenne téma a takarító munkája, sokan támadják, és sokan védik is Őket, de higgyék el nekem az esetek nagy részében azoknak a tulajdonosoknak kell, hogy igazat adjak, akik kiállnak a takarító mellett, mert még mindig nem alakult ki a tulajdonosi szemlélet a társasházakban.

De ami számomra elkeserítőbb, hogy a lakók többsége úgy nyilatkozik, ha szólunk a szemetelés vagy a csikk eldobálása miatt, hogy „mi van ennek a háznak nincs takarítója? „ vagy „akkor minek fizetem a takarítást?”

Régen egy társasház egy kis közösség is volt és az emberek odafigyeltek egymásra. Ma nagy divat lett másra mutogatni a hibáink miatt, és akkor itt vissza is térnék a takarítók munkájához aki, amint leseperte a társasház előtt a járdát és szalad a másik házhoz máris jön egy tulajdonos kis házi kedvencével és a kutyus „dolgát” eszébe sem jut felszedni.

Tehát: próbáljuk a takarítás utáni tisztaságot megtartani, és tulajdonosi szemlélettel viseltetni a társasház iránt.    

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsashaziszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr237280897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása