Társasházi közös képviselet

Társasházi szakértő

Társasházi szakértő

A közös képviselet és a számvizsgáló bizottság munkája:

TISZTÁZZUK!

2016. április 27. - Társasházi szakértő

A közös képviselet feladata a Társasházi törvény (THT) betartatása és a gazdasági valamint a műszaki irányítás.
A számvizsgáló bizottság feladata a társasház pénzforgalmának havi rendszerességgel történő ellenőrzése.
Természetesen, az SZMSZ minden társasház esetében szigoríthat a törvényben előírtakon de könnyíteni nem könnyíthet senki feladatain.
Az útmutatást a képviseletek és a társasházak részére a THT (társasházi törvény) adja, ez a “biblia” ezt kell minden esetben követni. A THT értelmezésében a közös képviseleteknek is ajánlott jogi szakértők segítségét igénybe venni, óva intek mindenkit a saját kútfőből vett jogi értelmezésektől. Ez nagyon sok értelmetlen vitára és félreértésre adhat okot.
A közös képviseletek között is van jobb meg rosszabb is mint minden szakmában. Amennyiben a képviseletük sorozatosan megszegi a társasházi törvényben leírtakat ne habozzanak váltani, mert mindig van választásuk, hogy melyik úton haladjanak tovább.
10784235213_5bf8320835_b.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsashaziszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr958667920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása